Sâmbătă, 6 mai 1989, la ora 9:42 a intrat în biroul Elenei Ceauşescu prim-ministrul Guvernului României Constantin Dăscălescu.
Membru al CPEx , pe linie de partid Dăscălescu era subordonat Elenei Ceauşescu, din 1977 componentă a conclavului numit Biroul Permanent al CPEx. Dublată de funcţia de stat de pe palierul imediat inferior primului-ministru, superioritatea ierarhică a Tovarăşei era însă incontestabilă prin locul din partid. Cum toate chestiunile importante de resortul guvernării erau decise de forul politic conducător, Elena Ceauşescu nu participa la şedinţele guvernului.
Legătura foarte specială a Elenei Ceauşescu cu primul-ministru Dăscălescu şi şedinţele de guvern a fost descrisă astfel de Silviu Curticeanu în "Mărturia unei istorii trăite": "Îi trimitea (Dăscălescu - n.n.) prin Mihăilescu Şerban materialele, o anunţa ora şedinţei, dar nu o invita în mod special şi nici nu o aştepta să vină; numai dacă era furioasă, îi făcea vreo observaţie dură la materiale, chiar neîntemeiată, le lua în braţe fără comentarii şi dispăreau: el în biroul lui, şi propunerile fără urmă...".
Bobu a intrat de trei ori în acea zi în biroul Elenei Ceauşescu. În plus, a participat la şedinţa de lucru, "la săliţă", cu Constantin Radu pe eterna "problemă de cadre" (orele 12:10-13:20).
Poliana Cristescu a trecut pe la Cabinetul 2 în mai mare grabă (orele 11:32-11:50). Mai mult a fost reţinut consilierul de presă Constantin Mitea (10:00-10:27).
O prezenţă insolită a fost Ioan Toma, succesorul lui Nicu Ceauşescu din 1987 în funcţia de prim-secretarul CC al UTC şi ministru pentru Problemele Tineretului în Guvernul României. Toma se născuse în 1954 în Victoria (Iaşi), absolvise o şcoală profesională (profil chimie!). După care urmase la seral liceul şi, la fără frecvenţă, Facultatea de Drept a universităţii i