Gabriela J., din Bucureşti, a transferat 200 de milioane de lei vechi, din contul ei de la ING în cel al soţului de la Banca Românească şi a avut parte de o surpriză neplăcută.
Femeia susţine că angajaţii Băncii Româneşti au convertit suma în euro şi apoi au transferat-o în contul în euro al soţului ei, deşi nimeni nu le ceruse să-i schimbe în altă monedă. „După două zile în care nu a funcţionat aplicaţia de internet banking, am avut surpriza să constatăm că banii nu intraseră în contul în lei, unde am cerut, ci în contul în euro”, povesteşte ea.
Bucureşteanca spune că a întrebat la bancă cum a fost posibil să se întâmple acest lucru, iar motivul invocat a fost că în tranzacţia efectuată era scris „schimbare în euro”. „Însă acest comentariu era de interes doar pentru mine şi pentru destinatar. Dacă aş fi scris în chineză acel comentariu, ei s-ar fi chinuit să-l traducă pentru a-mi înţelege intenţiile?”, se întreabă femeia.
„Ne asumăm greşeala”
Reprezentanţii Băncii Româneşti, spune că, la nivelul unităţii teritoriale, tranzacţia de transfer cu detaliile „schimbare în euro” a fost asimilată în mod eronat unei încasări în vederea efectuării unui schimb valutar pentru asigurarea fondurilor necesare rambursării anticipate parţiale a creditului sau plăţii ratelor creditului.
„Astfel de operaţiuni sunt efectuate, în anumite condiţii, pentru a veni în sprijinul clienţilor. În concluzie, ne asumăm această greşeală, iar în cazul în care clientul solicită corectarea tranzacţiei vom agrea o modalitate de soluţionare în acest sens. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”, ne-au declarat reprezentanţii Băncii Româneşti.
În sprijinul cititorilor
În fiecare miercuri, veţi putea citi în pagina de protecţie a consumatorului poveşti ale românilor care au fost înşelaţi şi soluţii la problem