Radu Timis, proprietarul grupului CrisTim, a decis sa preia integral operatiunile de peste 120 mil. euro ale grupului de firme pe care l-a fondat in 1993, dupa patru ani in care predase stafeta unei echipe de manageri "scoliti" in multinationale.
Timis argumenteaza simplu. "Deciziile trebuie luate mult mai rapid acum". "E nevoie de un alt model de lucru" in contextul crizei financiare. Cu alte cuvinte, omul de afaceri vrea sa redevina stapanul propriului business si sa-si asume integral deciziile care vor urma.
Intr-un interviu acordat recent Ziarului Financiar, Timis spunea ca fara reorganizarea businessului, decizie pe care a luat-o in urma cu patru ani, CrisTim nu ar fi supravietuit crizei financiare. Daca antreprenorul a luat decizia reorganizarii intr-un moment in care toti producatorii se gandeau doar la cresteri de volume, procesul a fost coordonat de Gabriel Alexandru, executivul care a parasit luna aceasta echipa CrisTim. De ce a renuntat Timis la numarul doi?
Model antreprenorial
"Radu (Timis - n. red.) considera ca trebuie sa joace un rol activ, operational in perioada urmatoare, pana la iesirea din criza actuala. Il inteleg - poate ca si eu, ca antreprenor, as fi facut la fel in conjunctura actuala economico-financiara", a declarat Gabriel Alexandru, 40 de ani, fost vicepresedinte al grupului CrisTim. Confirmand afirmatiile lui Timis, Alexandru a adaugat ca au discutat impreuna acest aspect si au decis de comun acord ca este mai bine ca grupul CrisTim sa fie condus din nou doar de Timis.
"Asa cum doua sabii nu pot incapea in aceeasi teaca, este firesc ca businessul sa fie condus de o singura persoana, aceea fiind acum Radu Timis, eu intrerupand din luna mai colaborarea cu grupul CrisTim" , a spus fostul vicepresedinte al CrisTim.
Alexandru, absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Poli