Într-o primăvară în care, la sporturi de echipă, bilanţul grupării din "Ştefan cel Mare" era zero, formaţia de polo pe apă, pregătită de antrenorul Dinu Popescu, reuşea singurul titlu, al 26-lea din istorie.
În acest fel, Dinamo îşi întărea titulatura de cea mai titrată echipă din România la această disciplină, după ce reuşise în anii anteriori calificării în semifinalele şi chiar în finalele Cupei Cupelor şi a Cupei Campionilor.
Principala adversară a "roş-albilor" nu a mai fost, la fel ca în ultimii ani, Crişul Oradea, care reuşise să întrerupă seria de titluri dinamoviste cu trei ani în urmă. De această dată, Steaua s-a ţinut scai în sezonul regulat, însă dinamoviştii şi-au asigurat matematic titlul cu două turnee finale înainte de finiş. Unul dintre artizanii succesului de atunci, Vlad Hagiu, printre cei mai mari poloişti ai României din istorie, îşi aminteşte că Dinamo a câştigat de o manieră entuziasmantă.
"Fuseserăm campioni şi cu un an înainte, o dată cu venirea la conducerea tehnică a antrenorului Dinu Popescu. La începutul sezonului a fost destul de dificil, Steaua se întărise, Crişul şi Rapid doreau să ne încurce, ce mai, a fost greu. Dar, uşor, uşor, ne-am detaşat şi, din ce îmi amintesc, am cucerit titlul cu 13 puncte avans în faţa Stelei, un lucru greu de realizat în acele vremuri, având în vedere valorile echipelor. Cel mai mare atu al nostru a fost Dinu Popescu, un antrenor care ne-a redat plăcerea de a juca polo. Un profesionist desăvârşit, o mentalitate nouă.
Un singur exemplu aş vrea să dau: cum în acele vremuri era mare restricţie la curent, Dinu Popescu reuşea să obţină aprobare nu ştiu de unde pentru a ne putea antrena la piscina Dinamo până după ora 22:00 seara, un lucru greu de crezut pe atunci. Acest lucru a contat enorm pentru noi", a declarat actualul tehnician al echipei