Secretul unei prăjituri reuşite este ca toate ingredientele folosite în prepararea ei să fie de bună calitate. Făina trebuie păstrată în locuri răcoroase. Se scoate înainte cu o seară şi se ţine în bucătărie, departe de alte alimente cu miros pregnant.
Zahărul trebuie să fie farin, mai rar tos, păstrat la loc uscat. Ouăle trebuie să fie proaspete şi ţinute în bucătărie până ajung la temperatura acesteia. Sarea se foloseşte în cantităţi foarte mici, accentuând gustul de dulce.
La prepararea dulciurilor se vor folosi vase şi ustensile speciale, întrebuinţate numai în acest scop, deoarece aluaturile iau uşor mirosurile străine. Se recomandă utilizarea lingurilor de lemn. Coacerea prăjiturilor are o mare importanţă pentru reuşita lor. Cu aproape 10 minute înainte de a pune preparatul la copt, se aprinde focul în cuptor. Prăjiturile se vor coace la foc slab.
Majoritatea dulciurilor, după răcire, se pot consuma imediat, dar unele devin mai gustoase abia a doua zi, când foile se înmoaie de la umplutura pusă în ele. Păstrarea acestora se realizează cel mai bine în cutii bine închise, în care se pune un singur fel de prăjitură.
DULCIURI DE PRIMĂVARĂ
În orice anotimp am fi, dulciurile sunt consumate întotdeauna cu plăcere. Cu primăvara se asortează foarte bine prăjiturile simple din aluaturi fragede, dulciuri din fructe, checuri, rulade. Eu vă recomand linzer zmeurat. Pentru aluat aveţi nevoie de 350 g făină, 160 g unt, 120 g zahăr, două gălbenuşuri. Pentru crema de deasupra sunt necesare 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi zmeură proaspătă.
Se prepară un aluat care se dă puţin la rece, apoi se întinde o foaie de mărimea tăvii. Deasupra se aşază amestecul de albuşuri bătute cu zahăr şi zmeură. Se coace la foc potrivit.
Mai spre sfârşitul primăverii putem consuma cu încredere îngheţate şi parfeuri. Atât d