* reţeta nu include decât făină, apă, sare şi drojdie, fără afânători sintetici
În perioadă de criză se aplică soluţii pe măsură. Una dintre acestea ar fi protejarea producătorilor locali prin încurajarea în rândul comunităţii a consumului de produse realizate în unităţi din Brăila. În acest sens, cotidianul "Obiectiv-Vocea Brăilei" a declanşat o campanie de popularizare a celor mai importante produse de larg consum fabricate în Brăila care pot fi găsite pe piaţa locală.
Astfel, vom prezenta câte o firmă cunoscută în domeniul în care activează şi produce sub marcă proprie bunuri pe care le regăsim în rafturile magazinelor.
În această ediţie a venit rândul unuia dintre producătorii locali de pâine, ale cărui produse sunt atestate ca tradiţionale. Elementul de tradiţionalitate este cuptorul pe vatră, specific zonei, iar rezultatul este un produs natural, fără afânători, fără premixuri. Este vorba despre SC "Panalb" SRL Brăila, care în urma unor investiţii realizate din surse financiare proprii deţine şi administrează o fabrică de pâine de mici dimensiuni, cu 20 de angajaţi. Specificul acesteia este realizarea unor sortimente unde reţeta de bază este făina, apa, sarea şi drojdia. "Este o afacere de familie. Am optat pentru o pîine specific brăileană, uşor de recunoscut. Elementul de tradiţionalitate este cuptorul românesc pe vatră. L-am construit de la temelie, cu meşteri în construcţia şi întreţinerea cuptoarelor de pâine. Reţeta utilizată este clasică: drojdie, făină, apă şi sare, fără amelioratori, fără premixuri. Pâinea noastră e un produs tradiţional, dar şi natural pentru că nu folosim niciun element toxic. Ce este în minus la noi, aspectul: pâinea nu este umflată şi mulţi cumpărători nu înţeleg că aerul acela din pâine este o creştere forţată, prin substanţe nu tocmai bune pentru sănătate. În timp am reuşit să ne fidelizăm clienţii şi chiar avem c