O plantă medicinală cunoscută încă din antichitate este coriandrul, renumita pentru calităţile sale vindecătoare. De origine mediteraneană, cultivată pentru fructele (seminţele) sale parfumate, care sunt folosite la condimentarea preparatelor din carne, în special a peştelui, dar şi la aromatizarea murăturilor. Coriandrul, plantă anuală, de 40-70 cm inaltime cu tulpina dreaptă şi ramificată în partea superioară, are flori albe sau roz, degajând un miros ca şi frunzele, uşor neplăcut, spre deosebite de fructele de coriandru. E cunoscuta şi sub denumirile populare: iarbă puturoasă, buruiană pucioasă, piper alb. Mierea de coriandru in schimb este deosebit de parfumată şi are proprietăţi medicinale crescute. “Părţile folosite în tratamentele fitoterapeutice sunt fructele şi sunt recunoscute la noi în ţară pentru acţiunea lor ca puternic bactericid, fungicid, carminativ, tonic stomahic, vermifug, sedativ şi nevin,”afirma asistenta de farmacie Roxana Suciu.
În medicina populară coriandrul este foarte folosit tradiţional ca fortifiant al stomacului şi intestinelor, pentru stimularea poftei de mâncare şi combaterea balonărilor. Fructele de coriandru au efect calmant. Este o plantă ce ajută şi la tratarea cancerelor hepatice, de colon, sau de sân, a diabetului, alergiilor, hemoroizilor şi varicelor. Atenţionare! Trebuie avut în vedere faptul că uleiul volatil conţinut de aceste fructe, poate provoca reacţii alergice, mai ales la nivelul căilor respiratorii. Dacă intervin aceste senzaţii se opreşte administrarea imediat!
O plantă medicinală cunoscută încă din antichitate este coriandrul, renumita pentru calităţile sale vindecătoare. De origine mediteraneană, cultivată pentru fructele (seminţele) sale parfumate, care sunt folosite la condimentarea preparatelor din carne, în special a peştelui, dar şi la aromatizarea murăturilor. Coriandrul, plantă anuală, de 40-