În Liga I la fotbal, ierarhiile sunt influenţate de greşelile comise de arbitri, care nu s-au lăsat intimidaţi de arestările procurorilor anticorupţie. Sursa: Agerpres
Fotbalul românesc nu s-a vindecat de cangrena arbitrajelor „cu temă”, deşi premisele unei curăţenii în această lume murdară, în care colcăie banii negri, fuseseră date de intervenţia energică a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Reţinerea lui Gheorghe Constantin (şeful CCA), a adjunctului acestuia, Marcel Lică, a doi „centrali” (Sorin Corpodean şi Aurelian Bogaciu) şi a unui „asistent” (Marcel Savaniu) n-a avut însă efectele scontate. Odată cu rărirea blaturilor făcute de jucători, miza pe „fluieraşi” a crescut enorm. Iar „haiduciile” din ultimele zile au luat proporţii incredibile. S-au viciat rezultate din Cupa României, dar şi din campionat.
Soarta multor partide a fost influenţată hotărâtor de persoane pe care zornăitul cătuşelor - e clar acest lucru - nu le-a speriat. Impresia generală, în urma acestor scandaloase prestaţii ale arbitrilor, este fie că procurorii anticorupţie n-au arestat pe cine trebuie, fie n-au arestat suficient de multe persoane. Spre exemplu, marţi, din patru meciuri jucate în etapa a 29-a, nu mai puţin de trei au fost viciate de arbitri!
Arbitrii fac prăpăd într-un război fără prizonieri. E afectată ierarhia la toate „etajele”: războiul pentru titlu, lupta pentru un loc de Liga Europa şi goana pentru evitatea retrogradării. Acum două etape, Timişoara a beneficiat de un penalty gratuit, care s-a dovedit a fi decisiv, iar golul cu care Unirea a câştigat în actuala rundă a fost precedat de o poziţie de ofsaid. De două etape, Steaua este propulsată şi menţinută pe locul patru, care trimite în cupele europene, de arbitri. Dinamo e, de asemenea, protejată de erori.
În acest vârtej nebun, a devenit aproape imposibil să mai fie deoseb