42% dintre utilizatoii de Internet din Uniunea Europeană nu îndraznesc să efectueze tranzacţii financiare online, în timp ce 39% din utilizatori au îndoieli serioase legate de siguranţă, iar 12% din utilizatorii de Internet din UE se simt în siguranţă atunci când efectuează tranzacţii pe Internet, potrivit unui studiu al Eurobarometrului. De asemenea, 65% din utilizatorii de Internet din UE nu ştiu de unde să obţină informaţii şi sfaturi privind comerţul transfrontalier î
42% dintre utilizatoii de Internet din Uniunea Europeană nu îndraznesc să efectueze tranzacţii financiare online, în timp ce 39% din utilizatori au îndoieli serioase legate de siguranţă, iar 12% din utilizatorii de Internet din UE se simt în siguranţă atunci când efectuează tranzacţii pe Internet, potrivit unui studiu al Eurobarometrului.
De asemenea, 65% din utilizatorii de Internet din UE nu ştiu de unde să obţină informaţii şi sfaturi privind comerţul transfrontalier în cadrul UE. O treime din consumatori ar lua în considerare varianta achiziţiilor online dintr-o altă ţară, considerând că ar fi mai bine sau mai ieftin, dar numai 7% fac efectiv astfel de achiziţii.
57% dintre români nu efectuează tranzacţii financiare online
Din numărul total de utilizatori de Internet din România, 57% nu efectuează tranzacţii financiare în mediul online, precum e-commerce sau e-banking.
De asemenea, 10% dintre utilizatotii de Internet din ţara noastră au încredere deplină în comerţul online. 31% sunt de părere ca acesta oferă suficientă siguranţă iar 13% spun ca gradul de siguranţă este unul scăzut.
11% dintre utilizatorii din România sunt de părere că e-commerce-ul este o metoda nesigură pentru cosnumatori.
CE a lansat eYouGuide
Pentru a informa cu privire la „drepturile digitale” ale consumatorilor în conformitate cu legislaţia UE, Comisia Europeană a lansat eYouGu