Salariul şefului statului, al Guvernatorului BNR sau al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea fi cel mai mare din grila de salarizare, propunerile fiind făcute în cadrul Grupului de lucru pentru elaborarea legii unice de salarizare. Grupul care lucrează la elaborarea grilei unice de salarizare a finalizat prima etapă a acesteia, stabilind ca, în raportul 1 la 15 dintre salariile mici şi cele mari, 1 va fi reprezentat de salariul minim pe economie, iar G
Salariul şefului statului, al Guvernatorului BNR sau al preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) ar putea fi cel mai mare din grila de salarizare, propunerile fiind făcute în cadrul Grupului de lucru pentru elaborarea legii unice de salarizare.
Grupul care lucrează la elaborarea grilei unice de salarizare a finalizat prima etapă a acesteia, stabilind ca, în raportul 1 la 15 dintre salariile mici şi cele mari, 1 va fi reprezentat de salariul minim pe economie, iar Guvernul va hotărî în şedinţa de săptămâna viitoare cine va fi 15.
Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a declarat, azi, că există propuneri care stabilesc ca salariul preşedintelui să fie cel mai mare, însă în acest sens este aşteptată o decizie politică.
Se ştie cine e „1”. Cine e „15”?
Vicepreşedintele Alianţei „Sed Lex”, Răzvan Bordeanu, a precizat că semnele de întrebare pe care sindicaliştii le aveau referitor la noua lege de salarizare rămân valabile.
În opinia lui Bordeanu, faptul că s-a stabilit cine este „1" fără a se şti cine este „15" nu duce la nimic pentru că în acest fel „cei cu venituri mari vor rămâne tot acolo şi cei cu salarii mici la fel”.
Bordeanu a precizat că peste 800.000 de bugetari au salariul brut sub 1.300 de lei. O altă obiecţie a sindicaliştilor se referă la faptul că în discuţiile privind ierarhizarea funcţiilor nu au fo