Anul trecut, tot la începutul lunii mai, a preluat de la Daniel Bouton funcţia de director general al unuia dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa. Acum, a venit vremea să preia şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Este vorba, bineînţeles, de Frédéric Oudéa. Anul trecut, Frédéric Oudéa a fost numit în funcţia de director general al grupului, "la propunerea lui Daniel Bouton", aşa cum scria într-un comunicat de
Anul trecut, tot la începutul lunii mai, a preluat de la Daniel Bouton funcţia de director general al unuia dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa. Acum, a venit vremea să preia şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Este vorba, bineînţeles, de Frédéric Oudéa.
Anul trecut, Frédéric Oudéa a fost numit în funcţia de director general al grupului, "la propunerea lui Daniel Bouton", aşa cum scria într-un comunicat de presă al SG.
Banca avea să se întoarcă astfel în urmă cu 15 ani când funcţiile de preşedinte şi de director erau ocupate de persoane diferite.
Modelul funcţiilor disociate, adoptat pentru un an de către grupul francez, a fost perceput încă din mai 2008 ca o modalitate de a gestiona succedarea. Astfel că, demisia lui Bouton din funcţia de preşedinte şi înlocuirea lui cu Oudéa nu mai sunt la fel de surprinzătoare.
"Daniel Bouton a fost mentorul său", scria Le Figaro în ziua în care Oudéa şi-a început activitatea în noua funcţie.
Piederi financiare
În afară de numirea lui Oudéa în funcţia de preşedinte al consiliului, Societe Generale a publicat în această dimineaţă o pierdere netă de 278 de milioane de euro pentru primul trimestru.
În România, BRD, parte a grupului Societe Generale, a realizat un profit de 49 de milioane de euro, cu 19% mai mic decât în perioada similară a anului trecut.