Paul are 17 ani si a devenit in luna aprilie primul ambasador al Centrului Gifted Education. A participat la mai multe competitii de discurs in public. Este convins ca fiecare om trebuie sa isi valorifice potentialul si crede in voluntariat si educatie non-formala. HotNews Student a stat de vorba cu Paul si a aflat si cam ce rol are scoala clasica in viata unui tanar adolescent si care sunt ultimele tendinte.
Sunt multi care nici nu stiu ca au un talent
HotNews.ro: Cum ai ajuns sa fii ambasadorul unui centru de educatie de excelenta?
Paul Ardeleanu: Am primit e-mail de la organizatorii concursului si am stiut imediat ca vreau sa particip si sa si castig. A trebuit sa trimitem un discurs de 10 minute despre educatia de excelenta si importanta ei in Romania. Rolul meu ca ambasador, este sa promovez centrul, este sa promovez implicarea copiilor in aceasta educatie, educatia de excelenta.
HotNews.ro: Cu ce se ocupa acest centru?
Paul Ardeleanu: Centrul are in vedere construirea unei gradinite pentru 80 de copii (3-6 ani) si un after-school pentru 45 de copii (6-14 ani). Scopul este identificarea si selectionarea acelor copii cu capacitate si potential extraordinare pentru a-i aduce intr-un centru si le promova talentele pe care ei le au in mod natural. Sunt multi care nici nu stiu ca au un talent.
Unii oameni nu stiu sa scoata cuvintele pe care le aveau pregatite dinainte, pentru ca se blocheaza
HotNews.ro: Cum arata viata ta inainte de a castiga acest “post”?
Paul Ardeleanu: Inainte de asta, participasem la un concurs de Public Speaking. Acolo, desi nu am stiut ce potential am de la inceput, mi-am dat seama, pe parcurs, cat de mult imi place. Fratele meu, care se ocupa de programare de calculatoare m-a incurajat atunci foarte mult, mi-a spus: ”Asta e sansa ta!”. La primele trei faze (sco