Morun, şalău, somon, scrumbie, sturion - pe toţi ştie cum să-i prepare Matilda Pascal-Cojocăriţa şi după toţi se dă în vânt. Ea spune că găteşte des peşte pentru cei dragi, iar preferatul acestora e sturionul, fript pe grătar, cu mujdei sau sos de capere, sau gătit cu ciuperci ori cu sparanghel. Iată două feluri delicioase de sturion, pe care Matilda vă învaţă să le faceţi. File de sturion cu sparanghel Ingrediente: două kg sturion, 200 ml ulei, 4 g Morun, şalău, somon, scrumbie, sturion - pe toţi ştie cum să-i prepare Matilda Pascal-Cojocăriţa şi după toţi se dă în vânt. Ea spune că găteşte des peşte pentru cei dragi, iar preferatul acestora e sturionul, fript pe grătar, cu mujdei sau sos de capere, sau gătit cu ciuperci ori cu sparanghel. Iată două feluri delicioase de sturion, pe care Matilda vă învaţă să le faceţi. File de sturion cu sparanghel Ingrediente: două kg sturion, 200 ml ulei, 4 g
Morun, şalău, somon, scrumbie, sturion - pe toţi ştie cum să-i prepare Matilda Pascal-Cojocăriţa şi după toţi se dă în vânt. Ea spune că găteşte des peşte pentru cei dragi, iar preferatul acestora e sturionul, fript pe grătar, cu mujdei sau sos de capere, sau gătit cu ciuperci ori cu sparanghel. Iată două feluri delicioase de sturion, pe care Matilda vă învaţă să le faceţi.
File de sturion cu sparanghel
Ingrediente: două kg sturion, 200 ml ulei, 4 gălbenuşuri, sare şi piper după gust. Pentru sos aveţi nevoie de 200 g unt, sucul de la o lămâie, sare şi piper, iar pentru garnitură, de două kg cartofi, câţiva morcovi, sparanghel şi orez.
Mod de preparare: fileurile de sturion se ung şi se frig pe grătarul încins. Pentru sosul olandez se bat gălbenuşurile într-un vas aşezat pe foc slab, după care se adaugă sarea, piperul şi untul. La final se pune şi sucul de lămâie.
Matilda ornează deliciosul preparat cu mărar şi felii de lămâie şi spune că aceeaşi reţetă