Ministerul Agriculturii promite din nou finanţări europene pentru agricultura ecologică. "Noi ne luptăm să creăm o submăsură specifică pe agricultura ecologică.
Probabil va intra la plată abia în 2010", a declarat Teodora Aldescu, consilier pentru agricultura ecologică în Ministerul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe organizate la Târgul Agraria, care se desfăşoară zilele acestea la Cluj. Peste 50 de fermieri certificaţi sau interesaţi a se certifica în agricultura ecologică şi procesatori au participat la conferinţa organizată sub egida Comisiei Europene, pentru a discuta despre perspectivele sectorului. "România exportă produse ecologice precum cereale, oleaginoase şi proteice, fructe de pădure, ciuperci, dar şi produse procesate din lapte, miere de albine, produse derivate şi ulei din floarea-soarelui. Produsele ecologice româneşti au fost comercializate în Germania, Italia, Grecia, Elveţia, Olanda şi Franţa", a arătat Teodora Aldescu. În acelaşi timp, gama de produse procesate s-a diversificat cu cele prelucrate din soia, sortimente variate de pâine, paste făinoase, produse procesate din orez, fulgi de cereale, ceaiuri din plante şi flori de pădure, suc de mere şi produse apicole precum ceară, propolis sau polen. Suprafeţele de teren cultivate ecologic în România depăşesc 180.000 de hectare, de 11 ori mai mult decât în anul 2000.
Ministerul Agriculturii promite din nou finanţări europene pentru agricultura ecologică. "Noi ne luptăm să creăm o submăsură specifică pe agricultura ecologică.
Probabil va intra la plată abia în 2010", a declarat Teodora Aldescu, consilier pentru agricultura ecologică în Ministerul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe organizate la Târgul Agraria, care se desfăşoară zilele acestea la Cluj. Peste 50 de fermieri certificaţi sau interesaţi a se certifica în agricultura ecologică şi procesato