"Vand garsoniera cu multiple imbunatatiri – gresie, faianta, termopane, usi noi, amenajare stil american." In urma cu 3-4 ani investitia in modernizarea locuintei de la bloc era usor de bagat in pret si se amortiza rapid. Acum insa cumparatorii sunt rari si din ce in ce mai zgarciti.
De ce m-am oprit la garsoniere? Pentru ca sunt cele mai versatile proprietati si isi schimba mai repede si mai des proprietarul. Sa presupunem ca o cumperi la 25-30 de ani. Daca nu ai de gand sa ramai singur(a) toata viata, pot banui ca in cativa ani te vei muta. Fireste, o poti inchiria si poate cu banii pe chirie acoperi, eventual, o parte din ipoteca pentru o locuinta mai mare (apartament sau casa). Dar, poate vrei sa o vinzi pentru ca ai nevoie sau vrei sa dai un avans mai mare. Nu ar fi bine sa te gandesti inca dinainte de a cumpara la valoarea de revanzare?
Cat merita sa investesti in modernizari? Iti mai scoti banii daca ai cumparat intr-un moment neprielnic al pietei? As pune aici si apartamentele cu doua camere. O data cu nasterea primului copil, cuplurile se gandesc tot mai des la o locuinta mai spatioasa. Apartamentele de doua camere au si ele deci sanse mari de revan-zare, chiar daca proprietarii locuiesc in ele, de regula, mai multi ani decat in garsoniere.
Modernizari de vis. Am remarcat ca multi oameni care isi cumpara pentru prima data propria locuinta rezista cu greu tentatiei de a investi in imbunatatiri ca si cum le-ar face pentru tot restul vietii. La urma urmei, vrei sa-ti faci locuinta asa cum ai visat! Schimbi usa de la intrare, pui gresie, faianta, parchet, sanitare noi, schimbi usile de la incaperi, ferestrele, ba poate te gandesti chiar sa redesenezi – cat se poate – structura interioara: darami o camara ori un perete de la bucatarie ca sa ai un living mai spatios.
Uneori, modernizarile sau imbunatatirile, cum li se spune