Aokigahara Jukai - sau Marea de copaci, în traducere - este de decenii „teatrul” a numeroase morţi misterioase, sinucideri şi dispariţii.
Japonezii consideră că în desişurile sale îşi duc veacul o infinitate de spirite rele, care îi duc la pierzanie pe vizitatorii imprudenţi, informează siteul japan-nihonjin.com. Potrivit datelor oficiale, peste 2.600 de sinucideri şi decese inexplicabile au avut loc în pădurea blestemată, până în ianuarie 2009. Chiar şi aşa, ea continuă să atragă anual numeroşi candidaţi potenţiali la o moarte sigură.
Orientare imposibilă
Pădurea blestemată a luat naştere acum 1.200 de ani, dintr-un torent de lavă pricinuit de erupţia Muntelui Fuji, în anul 864. Întinsă pe doar 3.000 de hectare, Aokigahara Jukai ar putea fi străbătută pe jos în doar 3-4 ore, teoretic. Practic este imposibil. Mulţi dintre cei care s-au aventurat în desiş nu s-au mai întors niciodată.
Şi cei care au plecat în căutarea celor pierduţi au avut aceeaşi soartă. În această pădure, busola nu mai este de niciun folos, arătând poziţii greşite ale punctelor cardinale. Dintre cei care au reuşit să scape, câţiva au realizat că, de fapt, urmărind indicaţiile busolei n-au făcut decât să se învârtească în cerc, întorcându-se, fără să vrea, la locul de plecare. Disfuncţionalităţi similare au fost remarcate şi la instrumentele de măsură digitale, care au fost folosite la orientarea în pădure.
Okigahara este atât de densă încât nici lumina soarelui nu ajunge peste tot. Iar peisajul repetitiv nu permite călătorilor să-şi dea seama dacă drumul este greşit. Mai mult, nici solul nu este atât de dur precum pare. Stratul de 30- 40 cm de rădăcini şi frunze îl fac să pară rezistent, dar ascunde cavităţi profunde şi crevase care se deschid larg sub stratul de muşchi şi vegetaţie, ca nişte veritabile capcane naturale.