Covorul roşu, echipa de bodyguarzi în costume negre, fără cută, şi fetele zvelte, în rochii de seară, toate una şi una, sunt doar o bucăţică modestă din ceea ce se vrea a fi restaurantul luxos „Ill usions”, deschis publicului la sfârşitul săptămânii trecute în Bucureşti. Sursa: Codrin Prisecaru
Jocul de lumini din interior, aranjarea meselor şi chelnerii prea amabili te avertizează, din start, că nu e un loc recomandat bugetarilor. O cină cu mâncăruri selecte cum a văzut doar Parisul ajunge până la 150 de lei de persoană. Cam cât i-ar trebui unui bucureştean de rând să-şi asigure masa pe o săptămână. Preţurile nu au fost însă un impediment pentru clientela selectă a Capitalei, care a rezervat fiecare colţişor al localului în primul weekend de după inaugurare.
Şampanie şi discreţie
Clădirea din buricul târgului, în Piaţa Romană, cu ferestre poleite pe margini cu praf de aur, pare să sfideze perioada „mâncată” de criza economică. Aris Tsouros, executive managerul localului, nu e însă deloc îngrijorat că l-ar putea paşte vreun faliment. „Restaurantul e gândit să le ofere clienţilor o experienţă de lux, de la designul interior până la serviciile pe care le oferim”, asigură el. Curioşilor veniţi să se mire de minu năţie le e de ajuns cuvântul lui, muzica liniştită şi un pahar de şampanie roze, ca să îl creadă. La lansarea oficială, cei prezenţi se delectează cu un decor mai puţin obişnuit: oglinzi pe tavan şi flăcări care „izbucnesc” din pereţi. Păşesc uşor şi vorbesc încet, ca într-un muzeu. Când în faţa ochilor se întinde masa plină cu bunătăţi - pui cu sos de curry şi muştar de Dijon, dar şi supă de peşte franţuzească - invitaţii îşi umplu farfuriile ca un credincios proaspăt ieşit din Postul Mare.
Tu mănânci, ei îţi lustruiesc maşina
Cina este singura masă care se serveşte în restaurantul de lux de la Rom