In Iran s-au inscris 475 de persoane pentru alegerile prezidentiale care vor avea loc pe 12 iunie. Potrivit ministrul de Interne iranian 433 de candidati sunt barbati si 42 femei. Autoritatiile vor trebui sa decida pana pe 21 mai cati dintre cei inscrisi indeplinesc criteriile stabilite. La alegerile din 2005, peste 1.000 de persoane s-au inscris la prezidentiale, insa numai sapte au participat efectiv la scurtin. La alegerile din acest an si-au anuntat deja candidatura actualul presedinte Mahmoud Ahmadinejad, fostul premier Mir Hossein Moussavi, fostul presedinte al Parlamentului Mehdi Karoubi si fostul sef al corpului Gardienilor, Mohsen Rezaie, informeaza AFP.
Cu patru saptamani inainte de alegerile europene, Angela Merkel si Nicolas Sarkozy au tinut o reuniune comuna la Berlin, pentru a-si exprima opozitia fata de aderarea Turciei la Uniunea Europeana. "Trebuie sa vorbim de frontiere ale Europei. Aceasta si-ar pierde sensul daca ar avea din ce in ce mai multi membrii, iar noi nu am mai putea decide nimic. Este bine sa le spunem alegatorilor in acesta campanie electorala ca nu putem sa includem pe toata lumea in Europa. Pozitia noastra este urmatoarea: un parteneriat privilegiat cu Turcia, care exclude insa ideea de aderare", a declarat cancelarul Germaniei. La randul sau, presedintele francez, cunoscut ca un adversar al aderarii Ankarei s-a pronuntat impotriva largirii indefinite a Uniunii, scrie AP.
Confruntari violente s-au produs sambata seara in centrul Atenei, intre un grup de extrema dreapta, imigranti si fortele de ordine. Paisprezece persoane, noua politisti si cinci imigranti, au fost ranite dupa ce manifestanti de extrema dreapta au luat cu asalt o cladire dezafectata, ocupata de imigranti ilegali veniti din Africa. Zeci de protestatari au aruncat cu pietre si sticle incendiare in cladirea cu opt etaje, in timp ce imigrantii le raspunde