Educatoarele se pregătesc de plecare, în timp ce femeile de serviciu încep programul de curăţenie. Sursa: Codrin Marinescu
Sălile de clasă sunt lună, dormitoarele nu au fost folosite niciodată, iar pă tu ţu rile stau în ţiplă încă de la inaugu ra re, adică din luna martie. Bu că tă ria, complet utilată, nu a cunos cut niciodată aburii mâncării gătite.
Grădiniţa nr. 131, care aparţine de Şcoala nr. 30 „Grigore Ghica Voievod”, din Bucureşti, are de toate, mai puţin copii care să ocupe locurile celor cinci grupe cu program prelungit şi două cu program normal, pentru care există spaţiu berechet.
Cereri sunt, dar părinţii care vor să-şi aducă prichindeii la această unitate trebuie să-i ia acasă la prânz. Şi asta, în condiţiile în care sistemul se confruntă cu un deficit acut de grădiniţe, şi peste numai patru zile, adică vineri, pe 15 mai, începe înscrierea oficială. Toate astea din cauza unei chichiţe birocratice.
De la inspectoratul şcolar la primărie şi invers
Unitatea din sectorul 2 al Capitalei nu poate funcţiona cu program prelungit din cauză că nu are un post de asistentă medicală. Pentru înfiinţarea acestuia, din dosarul care trebuie depus la Spitalul de Urgenţe pentru Copii „Victor Gomoiu”, de care aparţine unitatea, lipseşte actul de înfiinţare. Act care nu e de găsit nici la şcoală, nici la inspectoratul şcolar, nici la Primăria Sectorului 2.
Cei aproape 3,7 milioane de lei pentru investiţii şi aproape 700.000 pentru dotări şi, implicit, cele 100 de locuri pentru pitici par să se irosească.
„Am fost peste tot. Am înscris copiii din februarie, pentru că speram să deschidem în martie. Am angajat educatoare, dar când am văzut că umblăm pe la toate uşile în zadar, am hotărât să le trimitem acasă pentru că nu puteam ţine câte două pentru o grupă de program scurt”, explică Mi