Bonusurile primite la începutul acestui an aduc în conturile unor participanţi la fondurile de pensii private obligatorii contribuţii uriaşe, egale cu suma pe care alţi clienţi o pot strânge doar într-o viaţă. Un bucureştean în vârstă de 33 de ani, clientul fondului de pensii obligatorii al BCR, a primit în contul individual o contribuţie lunară de peste 20.500 de lei (aproape 5.000 de euro), la începutul acestui an. Este cea mai mare sumă virată într-o singură lună la f
Bonusurile primite la începutul acestui an aduc în conturile unor participanţi la fondurile de pensii private obligatorii contribuţii uriaşe, egale cu suma pe care alţi clienţi o pot strânge doar într-o viaţă.
Un bucureştean în vârstă de 33 de ani, clientul fondului de pensii obligatorii al BCR, a primit în contul individual o contribuţie lunară de peste 20.500 de lei (aproape 5.000 de euro), la începutul acestui an. Este cea mai mare sumă virată într-o singură lună la fondurile de pensii de pe Pilonul II, în cadrul celor patru tranşe din acest an, potrivit informaţiilor primite de „Capital“ de la şase administratori.
În primele patru luni ale anului, contribuţia medie a participanţilor care au primit bani în conturile de la fondurile de pensii obligatorii a fost de circa 33 de lei. Astfel, un participant care ar primi lunar în cont această sumă ar trebui să aştepte 52 de ani pentru ca valoarea cumulată a contribuţiilor sale să o egaleze pe cea a tânărului bucureştean.
Bonusurile măresc conturile
„Unii oameni, în unele luni, pot să dea „lovitura“, adică să încaseze nişte bonusuri mari. (…) Pot fi bonusuri pentru anul trecut, care de obicei se dau la începutul anului următor“, explică directorul general al BCR Fond de Pensii, Simona Diţescu. Contribuţia încasată de clientul bucureştean a fost generată tot de un bonus, care în luna respectivă i-a ridicat salariul l