Singurul român care a ajuns în cosmos a avut şi câteva tentative de a se lansa în afaceri. Dar spaţiul rămâne, de departe, cea mai importantă şi mai profitabilă pasiune. Prima încercare de implicare în afaceri a lui Dumitru Prunariu a fost în 1998, când fostul astronaut a înfiinţat, împreună cu fiul său, Cătălin, compania D&C Consulting Plus SRL. „A fost o firmă prin care fiul meu a desfăşurat operaţiuni IT, în special producerea de pagini web. După ce a in
Singurul român care a ajuns în cosmos a avut şi câteva tentative de a se lansa în afaceri. Dar spaţiul rămâne, de departe, cea mai importantă şi mai profitabilă pasiune.
Prima încercare de implicare în afaceri a lui Dumitru Prunariu a fost în 1998, când fostul astronaut a înfiinţat, împreună cu fiul său, Cătălin, compania D&C Consulting Plus SRL. „A fost o firmă prin care fiul meu a desfăşurat operaţiuni IT, în special producerea de pagini web. După ce a intrat în rândurile aviaţiei, activitatea nu a mai continuat şi compania s-a desfiinţat“, explică Prunariu, în prezent preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Spaţiale Române (ASR).
Deşi abandonat la începutul acestui deceniu, businessul părea să aibă potenţial. În 1999, de exemplu, firma a avut o cifră de afaceri de peste 20.000 de euro şi un profit net de peste 3.000 de euro, sume destul de impresionante pentru acea dată. În 2002, însă, ultimul an pentru care a fost depus bilanţul, D&C Consulting Plus a încheiat activitatea cu pierderi nete de 4.000 de euro.
O a doua tentativă de intrare în lumea afacerilor a avut loc în 2002, când Dumitru Prunariu a investit, după cum spune, „o sumă nesemnificativă“ într-o afacere ce ar fi urmat să se ocupe cu creşterea păsărilor (Eco Ferme SRL, firmă în care a avut 33% din părţile sociale).
Acţionar în firma intelectualilor
„Am fost acolo doar cu numele, nici nu ştiu unde trebuia s