Localnicii din Ucea beneficiază de cele mai bune condiţii atunci când trec pragul medicilor de familie. Dispensarul uman din comună, care până nu demult arăta ca o ruină, a fost modernizat şi dotat la cele mai înalte standarde. Investiţia i-a costat pe edilii locali 90 de mii de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Braşov.
Ziduri crăpate, podele roase, aparatură şi mobilier vechi de zeci de ani. Este imaginea de care aveau parte până nu demult oamenii care veneau să se trateze la dispensarul din Ucea. Acum imaginea este cu totul alta. „La clădirea dispensarului s-au făcut lucrări numeroase. Am lucrat la reabilitarea termică, am izolat tavanul, pardoseala, am schimbat instalaţia electrică şi am pus centrală termică. Mobilierul a fost de asemenea schimbat şi au fost create grupuri sociale moderne“, ne-a spus Marian Băcilă, primarul comunei Ucea.
Şi aparatura medicală a fost înlocuită cu una nouă. Cei peste 1500 de pacienţi pot beneficia acum de consultaţii de specialitate chiar la ei în sat. „Eu sunt medic aici de peste 18 ani, iar această clădire era destul de veche, de aproape 100 de ani. Din acest motiv, pereţii erau fisuraţi, iar mobilierul era foarte vechi. Acum totul a fost modernizat. Dispensarul a fost dotat cu ecograf, electrocardiogramă, aparat de colposcopie şi multe alte aparate performante“, ne-a spus doctorul Mirela Nerişanu, medic de familie.
Pentru oamenii satului, modernizarea dispensarului înseamnă foarte mult. Mai ales că în această clădire a fost amenajat un punct farmaceutic care îi scuteşte pe oameni de drumurile până în localităţile învecinate pentru a cumpăra medicamente. „Eram aici ca în epoca de piatră. Ne împiedicam de podea şi era foarte frig. Acum e foarte frumos şi foarte bine. Ne bucurăm că au reuşit să modernizeze şi dispensarul“, „Ne bucurăm mult că avem şi o farmacie aici. Era chiar nevoie pentru că trebu