Aedificia Carpati, detinuta de Petre Badea, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, a castigat in ultimul an doua contracte de peste 120 mil. euro pentru reabilitarea Bibliotecii Nationale si a Palatului Victoria, acestea fiind printre cele mai mari investitii ale statului in constructii de patrimoniu de dupa ‘89.
Cum a ajuns insa compania sa redevina unul dintre cei mai puternici jucatori de pe piata constructiilor din Capitala, dupa ce in perioada 1996-2004 a castigat numeroase contracte cu statul?
„In acest moment, in ciuda crizei financiare, suntem foarte puternici din punct de vedere financiar. Nu avem credite si vom participa la toate licitatiile mari, atat cu finantare de la stat, cat si la cele private. In ultimii ani am fost incontinuu atacati pe motivul ca am castigat licitatiile cu ajutor politic, insa nimeni nu-si pune problema de ce noi am reusit sa castigam contracte mari si inainte de ‘90 si in guvernarile PSD, CDR si cea actuala: pentru ca le finalizam la timp", a declarat pentru Ziarul Financiar Olga Marinescu, directorul economic al Aedificia Carpati.
Bugetul alocat consolidarii Palatului Victoria se ridica la circa 10 mil. euro, din datele RA-APPS, insa valoarea totala a proiectului care include modernizarea si extinderea cladirii Guvernului s-ar putea ridica la circa 50 mil. euro, potrivit lui Pero Puljiz, arhitectul olandez care coordoneaza acest proiect.
Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a inceput negocierile cu firma Aedificia Carpati pentru consolidarea Palatului Victoria, iar contractul de lucrari urmeaza sa fie incheiat pana la 1 iunie.
In septembrie 2008, Regia a organizat o licitatie pentru atribuirea contractului, la care, potrivit reprezentantilor RA-APPS, s-a calificat o singura firma, respectiv Aedificia Carpati.
„Este continuarea unei licitatii