Braşoveanul Ladislau Vankay a blocat din nou, timp de aproximativ o oră, capul de pod al ocolitoarei Braşovului şi un sens de circulaţie la intrarea în Municipiul Săcele, pentru a atrage atenţia asupra faptului că ambele drumuri au fost construite pe terenul său, fără a fi expropriat sau despăgubit.
1 /.
El şi-a înnoit delimitarea făcută deja de un executor judecătoresc şi a întins banderole care limitează accesul de-a lungul hotarului terenului său. Poliţiştii au intervenit atât pentru a dirija traficul pe perioada protestului (ei fiind anunţaţi de Vankay despre intenţia sa), cât şi pentru a-l îndepărta pe proprietar de pe drumul public.
„Eu ştiu că un drum public este drum public în momentul în care terenul de sub acel drum este proprietatea statului. În cazul meu, s-a construit abuziv. Am acte prin care demonstrez că s-a construit abuziv“, le-a declarat Vankay poliţiştilor.
„Din punctul nostru de vedere, acesta este un drum public şi se aplică prevederile OUG 195/2002, şi de fiecare dată când vom întâlni evenimente de acest gen vom aplica legea, pentru că trebuie să ne gândim la toţi paticipanţii la trafic“, a declarat comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.
Lui Ladislau Vankay i s-a întocmit al doilea dosar penal pentru blocarea unui drum public. Vankay deţine 2.800 mp de teren în zonă, din care 460 mp sunt afectaţi de construcţia podului ocolitoarei Braşovului.
Pe 1 aprilie 2009, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care nu spune însă că drumul ar trebui dărâmat, el a fost pus în posesie pe teren, un executor făcând delimitarea terenului, în prezenţa autorităţilor. Tot pe 1 aprilie, Vankay, care solicită 420 euro/mp despăgubiri, a blocat mai multe ore acelaşi drum, „parcându-şi“ maşina în interiorul proprietăţii, însă de-a latul şoselei.
@N_P