Mai mulţi tineri ce primiseră loc de casă sunt obligaţi să-l înapoieze În urmă cu trei ani, Primăria Târgu-Jiu a acordat câte o parcelă la 300 de tineri sub 35 de ani, în vederea ridicării unei case. Potrivit legii, beneficiarii trebuiau să înceapă lucrările în decurs de un an. Autorităţile locale nu au terminat însă lucrările de racordare la reţeaua de apă şi canalizare în timp util, motiv pentru care a fost tergiversat şi termenul pentru începerea construcţiei. Primăria a asigurat, în final, utilităţile, însă lucrările tot nu au început. „Nu am respectat nici noi termenele pentru utilităţi, însă le au de ceva vreme la dispoziţie. Iar apă şi curent aveau şi înainte, se putea lucra măcar la fundaţie, să se vadă interes din partea lor“, ne-a spus Ramona Evulescu, purtător de cuvânt al Primăriei.
Şapte parcele scoase la concesionare
În urma controalelor făcute de primărie, şapte tineri vor rămâne fără loturi.
„Am făcut verificări la faţa locului şi am văzut că nu sunt făcute fundaţii. Am cerut situaţii la Urbanism şi am observat că unii beneficiari nu au depus nici cerere pentru autorizaţie de construcţie, ceea ce înseamnă că nu au de gând să se apuce de treabă în curând“, ne-a mai spus Ramona Evulescu.
Aceasta a adăugat că terenurile, cu o suprafaţă de 300 de mp fiecare, vor fi scoase la concesionare. „Evaluatorii vor stabili sumele de concesionare, care ar putea să fie foarte mari. Dacă vor fi mai multe oferte pentru un teren, poate fi organizată şi o licitaţie“, a adăugat Evulescu.
„Torn fundaţia, să nu-mi ia pământul“
Ion Taşcău lucra de zor astăzi la fundaţia unei case cu mai multe camere, o bucătărie, baie şi hol. Judecând după stadiul lucrărilor, pare că omul abia a început treaba. Târgujianul spune că supervizează lucrările la casa fiului său, după ce au aflat de intenţiile primăriei: „N