Guvernul va evalua impactul impozitului minim asupra firmelor şi va lua o decizie privind menţinerea acestuia în funcţie de evoluţia economiei, a declarat premierul Emil Boc, arătând, totodată, că noua taxă a fost concepută ca o măsură de combatere a evaziunii fiscale şi nu de suprafiscalitate. Întrebat de presă dacă Executivul va menţine sau va renunţa la impozitul minim, premierul a răspuns că problema va fi analizată. „Acum avem o anumită proiecţie bugetară ca
Guvernul va evalua impactul impozitului minim asupra firmelor şi va lua o decizie privind menţinerea acestuia în funcţie de evoluţia economiei, a declarat premierul Emil Boc, arătând, totodată, că noua taxă a fost concepută ca o măsură de combatere a evaziunii fiscale şi nu de suprafiscalitate.
Întrebat de presă dacă Executivul va menţine sau va renunţa la impozitul minim, premierul a răspuns că problema va fi analizată.
„Acum avem o anumită proiecţie bugetară care ne permite să acoperim deficitul. Vom vedea cum evoluează economia românească şi vom analiza la Ministerul Finanţelor impactul acestui impozit. Vom face evaluări şi vom prezenta datele noastre”, a spus Boc.
Ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, a anunţat, vineri, că va propune Guvernului ca impozitul minim să fie eliminat în toamna acestui an.
Niţă: „O măsură temporară”
Niţă a apreciat că impozitul minim este o măsură temporară şi ar putea fi eliminat în toamnă, în funcţie de rezultatele economice, sau să fie găsită o altă soluţie, precum neaplicarea impozitului pentru firmele cu o cifră de afaceri de până la 50.000 de euro.
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că va verifica împreună cu Ministerul Finanţelor impactul impozitului minim asupra firmelor, apreciind însă că noua taxă, introdusă pentru combaterea evaziunii fiscale, nu a fost suficient de bine înţeleasă şi explicată.
Guvernul a introdus