Vineri, Nicolae şi Elena Ceauşescu continuau "vizita de lucru" în judeţul Mehedinţi. Revenit în Capitală spre seară, şeful statului a găsit loc în agenda unei zile bogate în evenimente pentru a se întâlni cu ambasadorul Mongoliei, aflat la finalul misiunii în ţara noastră.
Respectând cutuma, acesta din urmă a oferit o recepţie de rămas-bun. Teatrul Giuleşti anunţa premiera unei piese din dramaturgia clasică universală - "Pescăruşul" de Anton Pavlovici Cehov.
VIZITA ÎN MEHEDINŢI, ÎNCEPUTĂ DE DIMINEAŢĂ
Prima "activitate" din programul celei de-a doua zile a vizitei în Mehedinţi fusese prevăzută la o oră mică a dimineţii. Până la 10:30, când era programată "marea adunare populară" în municipiul-reşedinţă de judeţ, Ceauşeştii au trecut pe la Întreprinderea de Vagoane din Drobeta-Turnu Severin, al doilea punct în program - vizită la Întreprinderea Metalurgică din aceeaşi localitate, unde se produceau prin laminare (operaţia de transformare a unui metal în lame, fire) diferite piese necesare economiei naţionale.
SCHIMBARE ÎN PROGRAMUL TELEVIZIUNII
În jurul orei 10:30, direct la posturile de radio şi televiziune, cuplul prezidenţial lua parte la "marea adunare populară" din municipiul Drobeta Turnu-Severin. Pentru a asigura evenimentului o cât mai bună vizibilitate, posturile de radio şi Televiziunea au transmis în direct de la Turnu-Severin. O "rupere de ritm" în programul tv al unei zile normale de vineri şi, poate, un prilej de-a mai sparge monotonia.
SPECTACOL PE STADION
Pe stadionul municipal, reporterul României libere scria că au încăput "peste 60.000 de locuitori ai oraşului şi din localităţile învecinate". Intrarea "în scenă" a actorilor principali, scria presa, a fost spectaculoasă. S-au scandat minute în şir "Ceauşescu - PCR!", "Ceauşescu şi poporul!", "Stima noastră şi mândria, Ceau