Principalii indici ai Bursei de la Bucuresti au atins praguri de rezistenta importante, dupa doua luni de cresteri sustinute, iar brokerii considera ca o corectie este tot mai probabila si chiar benefica pentru reasezarea pietei. Pe de alta parte, vanzarile insiderilor din companii s-au inmultit, aratand ca tot mai multi investitori se gandesc la marcarea profiturilor.
Dupa circa doua luni in care Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat aprecieri puternice, principalii indici din piata au dat in ultimele doua sedinte semne de oboseala, inregistrand corectii de pana la 3,5% pe SIF-uri.
Intrebarea la care investitorii cauta acum raspuns este daca piata mai poate continua sa furnizeze cresteri semnificative sau va urma o perioada de corectii, pe fondul marcarilor de profit.
De la inceputul lunii aprilie, BET, indicele celor mai lichide zece companii de la Bursa, a crescut cu 37%, in vreme ce indicele celor cinci societati de investitii financiare, BET-FI, a sarit cu 75%. Aprecierile au venit in conditiile in care stirile din piata nu au fost tocmai bune, iar principalii indici de pe bursa americana, Dow Jones Industrial Average (DJIA) si Standard & Poor's 500 (S&P500), au avansat cu 10,5%, respectiv cu 14,6%.
Indicii s-au lovit de praguri de rezistenta
BET-FI a scazut ieri pentru a doua oara consecutiv, pana la un nivel de aproape 18.600 de puncte, indepartandu-se astfel de pragul de 20.000 de puncte, dupa ce au atins la finele saptamanii trecute un nivel de 19.402 puncte.
"Indicii pietei se afla in zona maximelor majore atinse la jumatatea lunii noiembrie 2008, de 3.350 - 3.400 de puncte pentru BET, respectiv 16.000 - 18.000 pentru BET-FI, iar la aceste niveluri de rezistenta pe termen mediu probabilitatea unor corectii este mare. In plus, perioada datelor de inregistrare pentru dividende este in mod traditional o perioad