Târgoviştenii au de astăzi un sistem european de colectare a deşeurilor Modernizarea a costat nu mai puţin de 26.054.000 de euro şi a fost susţinută, în proporţie de trei sferturi, prin contribuţia Uniunii Europene.
În mai multe zone ale oraşului au fost amenajate locuri speciale pentru depozitarea gunoiului. Deşi îngrădite şi conforme cu standardele uniunii Europene, acestea au stârnit nemulţumirea locatarilor, îngrijoraţi de distanţa mică la care sunt amplasate faţă de locuinţe.
„Nu îmi place deloc ceea ce se întâmplă cu locul pentru gunoi. Mi l-au mutat lângă geam, imaginaţi-vă de ce mirosuri şi de câtă mizerie voi avea parte, chiar lângă bloc. Nu se poate aşa ceva, avem copii mici care se joacă în faţa blocului”, a declarat Marian Fotin în vârstă de 35 de ani, din cartierul Micro 6.
Pubele etanşe
Primarul municipiului, Gabriel Boriga, spune că oamenii nu au de ce să se îngrijoreze. „Noile pubele sunt conforme cu normele Uniunii Europene şi vor fi complet etanşe, prevăzute cu un sistem special care permite doar introducerea deşeurilor, împiedicând scoaterea sau împrăştierea acestora“, a declarat primarul Boriga. El a adăugat că sistemul diminuează şi timpul alocat colectării gunoiului de către echipele de salubrizare, care vor fi dotate cu utilaje moderne de golire igienică a pubelelor. Astfel, lucrătorii nu mai sunt nevoiţi să strângă resturile răspândite pe zeci de metri în jur.
„Un viitor mai curat pentru Dâmboviţa”
Achiziţiile au fost realizate în cadrul proiectului „Un viitor mai curat pentru Dâmboviţa”, ce presupune realizarea unui serviciu modern de colectare a deşeurilor solide pentru toate apartamentele şi casele din judeţ, construirea a două depozite ecologice la Aninoasa şi Titu, dar şi închiderea depozitelor existente şi a gropilor de gunoi necontrolate.
Costul proiectului, inclusiv proiect