Când piaţa de profil din România era în plin avânt, Theodor McCann reuşea să înregistreze venituri lunare ce depăşeau 30.000 de euro, în prezent banii din consultanţă imobiliară sunt mai puţini. Are 27 de ani, munceşte 16 ore pe zi, se scoală la patru dimineaţa, iar uneori ajunge acasă la două noaptea. Spune că merită, pentru că veniturile sunt atractive. Theodor McCann este, probabil, cel mai tânăr avocat asociat, iar printre cazurile celebre la care a lucrat se numără procesul de arbitraj câştigat în dauna celui mai mare fond de investiţii austriac. Theodor este, în prezent, avocat asociat la casa „Constantinovici, McCann şi Asociaţii“.
De la 1.000 la peste 30.000 de euro
În avocatură a intrat în 2005, perioadă în care câştiga cel mult o mie de euro pe lună. „La început câştigam sume care se învârteau în jurul valorii de 800-1.000 de euro, însă acum veniturile mi-au crescut de cel puţin 30 de ori“, spune Theodor McCann.
Pentru un avocat nu există două zile identice, susţine Theodor. „Am cel puţin trei întâlniri pe zi cu clienţi actuali sau potenţiali, merg la negocieri, la tribunal, la birou, iar la întâlniri, iar la client. Avem şedinţe la birou sau pe telefon din maşină.
Zilele nu seamănă deloc una cu cealaltă“, spune avocatul. Să câştigi un client nou, despre care ştii că este dificil, să faci faţă unor adversari duri, sunt cele mai mari provocări ale meseriei de avocat“, spune McCann.
De curând, Theodor a câştigat un proces de arbitraj comercial internaţional. Clientul, grupul Creativ, a avut câştig de cauză în procesul cu Immoeast Austria, cel mai mare fond de investiţii austriac. Litigiul a avut ca obiect pretenţii financiare de 72 de milioane de euro datorate de Immoeast către Creativ Grup. Firma austriacă a renunţat să mai cumpere o proprietate care aparţinea companiei Creativ.