Deţinută de Benjamin de Rothschild, instituţia financiară care îi poartă numele şi care posedă istoria unei lungi tradiţii, a degajat în primul trimestru un profit de 1,129 miliarde de euro. Activele gestionate de Rothschild au pierdut 18% din valoare anul trecut, pentru a ajunge la 54,66 miliarde de euro. Din data de 9 martie 2009, când acţiunile listate la bursa de la Zurich au atins minimul ultimilor 4 ani, valoarea acestora a început să crească. Instituţia financiară
Deţinută de Benjamin de Rothschild, instituţia financiară care îi poartă numele şi care posedă istoria unei lungi tradiţii, a degajat în primul trimestru un profit de 1,129 miliarde de euro.
Activele gestionate de Rothschild au pierdut 18% din valoare anul trecut, pentru a ajunge la 54,66 miliarde de euro. Din data de 9 martie 2009, când acţiunile listate la bursa de la Zurich au atins minimul ultimilor 4 ani, valoarea acestora a început să crească. Instituţia financiară afişează o capitalizare bursieră de 1,54 miliarde de euro.
Benjamin de Rothschild a înregistrat o creştere a averii de 141% între 2007 şi 2008, de la 1,2 miliarde de euro, la 2,9 miliarde.
"Rothschild este una din rarele societăţi care este încă admirată şi care este fidelă reputaţiei sale", spune Leslie Gaines-Ross, strategul-şef al Weber Shandwick, o companie care oferă consultanţă în comunicare, imagine şi managementul reputaţiei.
Rothschild a fost una dintre băncile care a refuzat să colaboreze cu Bernard Madoff, iar acest lucru a ferit-o de pierderea consistentă de bani, care ar fi rezultat în urma unei astfel de operaţiuni.
Johannes Kepler, profesor şi economist austriac, spune că abordarea oarecum conservatoristă a băncii îi va putea oferi o portiţă de scăpare din calea crizei, până în momenutl în care totul va reveni la normal.
În luna noiembrie a anului trecut, Benjamin de Rothschil