Peste 400 de personalitati din mediile cultural, sport, educatie, muzica sau divertisment au semnat un manifest de sustinere a Televiziunii publice, anunta biroul de presa al SRTv, care sustine ca institutia se afla "in fata tot mai multor atacuri mediatice concertate care submineaza credibilitatea institutiei".
Principalele aspecte reclamate de SRTv:
atacurile privind rolul televiziunii nationale si propunerile privind desfiintarea unor canaleinvazia de proiecte de legi care nu au nicio fundamentare in practica europeanaincurajarea la neplata taxei TV si demonizarea ei
"Constatam ca in ultima vreme Televiziunea Publica a devenit obiectul unor atacuri concertate de imagine, inclusiv cu privire la rostul si necesitatea existentei sale. Tot mai multe voci din sfera politica si nu numai si-au facut un punct de glorie din a cere fie reducerea finantarii de care beneficiaza Televiziunea Publica, fie eliminarea unora dintre canalele sale, fie, chiar, desfiintarea ei. Hulita de multi, dar folosita de si mai multi, Televiziunea Publica a fost si casa si scoala pentru multi jurnalisti, actori, regizori, oameni de litere, oameni de cultura, oameni politici, oameni din toate categoriile sociale", se arata in manifestul citat.
In manifest se arata ca "este imperios necesar ca statul roman sa sustina, atat material, cat si moral Televiziunea Publica" dar independenta SRTv "nu va putea fi asigurata daca sursele de finantare vor fi inclinate mai mult catre stat decat catre societate". "Astazi, la 20 de ani de la caderea comunismului in Romania, Televiziunea Publica are nevoie din nou sa fie aparata, pe de-o parte, de ignoranta care genereaza in piata media idei cu privire la asa-zisa inutilitate a unei televiziuni publice, iar pe de alta, de atacurile unor grupuri care au interese directe in piata audio-vizuala", potrivit sursei citate.
Pr