Seara de sâmbătă, înaintea singurei zile libere din săptămână, plictisitoare pentru unii, ofertantă pentru alţii. Propuneri de petrecere a timpului liber într-un mod "instructiv-educativ" aveau mai degrabă marile oraşe. Bucureştenii aveau mai multe posibilităţi de alegere: operă, teatru, circ, cinematograf, competiţii sportive.
Locuitorii celor cinci comune hunedorene învecinate râului Breazova ar fi trebuit să aibă motive de mulţumire. În această zi s-a inaugurat o microhidrocentrală care urma să producă energia electrică necesară celor cinci localităţi. Nicolae Giosan, preşedintele Marii Adunări Naţionale, n-avea timp de odihnă: conducea o delegaţie parlamentară aflată într-o vizită la celălalt capăt al lumii, în Malaezia.
OFERTA CULTURALĂ BUCUREŞTEANĂ
"Deşi sfârşit de săptămână, nimic n-are sare şi piper, doar spectacole de cel mai prost gust", era de părere profesorul de limba română Constantin Trandafir din Câmpina, încredinţând impresia jurnalului intim, în contul zilei de 13 mai. Oferta de petrecere a timpului liber într-o seară de sâmbătă era ceva mai bogată pentru locuitorii Capitalei. La Operă, de la ora 18:00, se putea asculta "Nunta lui Figaro". De la aceeaşi oră, Teatrul Naţional juca trei spectacole: "Bădăranii" de Carlo Goldoni, la Sala Mare, "Vassa Jeleznova", la Sala Amfiteatru, şi "Ultimul Set", la Sala Atelier.
Iar Bulandra - sala din Schitu Măgureanu - avea pe afiş o premieră - "Mizantropul" de Moliere. În distribuţie, printre alţii, şi cunoscutul actor Ion Besoiu, directorul teatrului din 1979 până în 1990. Dacă ratau spectacolul "Vedetele circului din Varşovia", programat de Circul de Stat la 15:30, iubitorii genului mai aveau o şansă la ora 19:00. În cinematografe rulau două noi producţii autohtone - "O vară cu Mara" şi "Maria şi Mirabela în Tranzistoria", trei ceva mai vech