Fiscul american nu s-a mulţumit să "îşi verse nervii" privind secretul bancar doar asupra băncii UBS, ci a început să cerceteze şi alte instituţii financiare din Elveţia pentru a vedea dacă nu cumva există clienţi americani care deţin conturi aici fără să fi fost declarate. "Am identificat şi alte bănci", a declarat agentul Daniel Reeves de la IRS, fără să dea însă vreun nume. Conform unor informaţii apărute în presa elveţiană se pare că ar fi vorba de Credit Suis
Fiscul american nu s-a mulţumit să "îşi verse nervii" privind secretul bancar doar asupra băncii UBS, ci a început să cerceteze şi alte instituţii financiare din Elveţia pentru a vedea dacă nu cumva există clienţi americani care deţin conturi aici fără să fi fost declarate.
"Am identificat şi alte bănci", a declarat agentul Daniel Reeves de la IRS, fără să dea însă vreun nume.
Conform unor informaţii apărute în presa elveţiană se pare că ar fi vorba de Credit Suisse, însă reprezentanţii acesteia au declarat că fiscul american nu desfăşoară niciun fel de anchetă în cadrul băncii.
Scandalul secretului bancar a izbucnit la începutul acestui an, când UBS a refuzat să furnizeze fiscului american o listă de contribuabili americani care erau suspectaţi că nu şi-au declarat veniturile pentru a nu mai plăti impozit la stat.
În urma acestui refuz, statul american a luat măsuri împotriva contribuabililor care deţin conturi în străinătate şi care refuză să le declare. Pe 26 martie, IRS a introdus o nouă procedură care permite ca deţinătorii de conturi în străinătate nedeclarate să poată fi amendaţi cu sume destul de serioase.
SURSA: "Le Temps"