Marius Alin Anghel, 40 de ani, este unul dintre investitorii care au intrat pe Bursa la finele lunii martie, cu o investitie initiala de 9.000 de lei. In numai o luna de zile, portofoliul acestuia a crescut cu 6.000 de lei, reprezentand un randament de circa 67%, pana la un nivel de 15.000 de lei.
"Am decis sa intru anul acesta in piata pentru ca dispuneam de o suma de bani si doream sa o investesc. In plus, scaderile au inceput sa se opreasca in martie si piata a inceput sa urce. In orice caz, imi pare rau ca nu am intrat mai devreme pe Bursa, la preturi mai mici, insa mi-a fost frica din cauza problemelor cu care se confruntau economia si piata de capital. Am vrut sa fiu sigur inainte de a investi", spune Anghel.
Acesta spune ca tranzactioneaza singur, de acasa, si ca a vorbit doar de cateva ori cu brokerul pentru a plasa ordine de vanzare sau de cumparare. In plus, nu risca toti banii pe o singura actiune, investind in mai multe societati, precum SIF Oltenia (simbol SIF5), Broker Cluj (BRK), Biofarm (BIO) sau Alro Slatina (ALR).
Legat de situatia nefavorabila prin care a trecut Broker Cluj in ultimul timp, acesta spune ca problemele l-au prins cu titlurile societatii in portofoliu.
"Am vrut sa vand atunci, insa nu au existat cumparatori in piata. Am hotarat in cele din urma sa tin titlurile, care intre timp au crescut destul de mult", spune Anghel.
De la inceputul lunii martie si pana in prezent, titlurile Broker Cluj au avansat cu 178%. Din aprilie, acestea s-au apreciat cu 28%. "De curand am vandut si am intrat pe BRD, pentru dividende, precum si pentru faptul ca mi se pare o societate stabila", adauga Anghel.
Legat de criza prin care au trecut atat economia mondiala, cat si Bursa de Valori, acesta spune ca s-a documentat constant despre evolutia pietei, mai ales pentru ca detinea de ceva timp titluri BRD si dorea sa vada cum m