Ministerul Justiţiei nu mai are credibilitate în faţa angajaţilor săi. Ultima încercare pentru încetarea conflictului de muncă apărut între grefieri şi Ministerul Justiţiei s-a consumat luni seara, când ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că a rezolvat majoritatea revendicărilor personalului auxiliar. El a precizat că plata orelor suplimentare va fi asigurată printr-un protocol semnat cu Ministerul Finanţelor Publice, ce prevede acordarea acestor drepturi din decembrie 2008 până la zi, de la 1 iulie. Grefierii nu mai au răbdare încă o lună şi jumătate pentru a vedea dacă Predoiu se ţine de cuvânt. „Exact aceleaşi promisiuni le-am tot auzit de două luni. Până nu vedem o realizare în fapt, nu mai credem nimic. Nu putem crede că dacă nu s-au găsit bani până acum, se vor găsi în iulie. Astfel că vom continua măsurile legale. Mai exact, urmează să facem toate demersurile pentru demararea grevei generale. Vom anunţa curţile şi într-o săptămână putem demara greva generală”, a declarat Delia Cotun, reprezentantul sindical al grefierilor din Braşov.
Grefierii ştiu că vor avea de suferit în urma acestei greve, dar este mai profitabil să li se taie orele şi să-şi primească drepturile salariale câştigate prin lege în 2007, decât să aştepte mult şi bine acordarea lor de bunăvoie. În funcţie de vechime şi încadrare, fiecare grefier ar trebui să primească, în medie, circa 150 de milioane de lei vechi.
Grefierii şi arhivarii cereau plata orelor suplimentare, plata chiriilor, constituirea ordinului grefierilor, suplimentarea personalului şi plata sporurilor acordate prin hotărâri judecătoreşti. Ministerul Justiţiei nu mai are credibilitate în faţa angajaţilor săi. Ultima încercare pentru încetarea conflictului de muncă apărut între grefieri şi Ministerul Justiţiei s-a consumat luni seara, când ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că a rezolvat ma