Recesiunea economică obligă la adaptare din mers. E şi cazul arădenilor care-şi doresc un aspect fresh în baie, dar banii puţini îi ţin departe de magazin.
Primul obstacol îl reprezintă căzile de baie pe care timpul şi-a pus amprenta. Greu de scos fără a afecta tot ce e în jur, fără luciu, cu smalţul sărit, cada bunicii poate fi acum salvată de firmele care se ocupă cu „operaţii estetice”, făcute pe loc.
„Recondiţionarea durează cam o oră şi jumătate şi facem totul la domiciliul clientului, care evită astfel să-şi distrugă faianţa sau gresia din jur. Se execută un tratament termic şi arată ca şi nouă. După trei zile de uscare, poate fi folosită. Nu ne limităm doar la căzi, serviciile noastre merg şi pentru lavoare sau vase de toaletă”, a explicat Alina Don, reprezentanta unei companii care s-a specializat în refacerile căzilor vechi. Preţul e accesibil, pornind de la 260 de lei.
„Nu-mi permiteam să-mi cumpăr o cadă nouă, dar cea veche îmi strica tot aspectul din baie. Era şi greu de scos, cred că m-ar fi costat mai mult reparaţiile, aşa că am preferat să o recondiţionez”, spune Viorel Achim, unul din arădenii care au recurs la această soluţie. „Căzile vechi, din fontă, sunt mult mai rezistente decât ce se găseşte acum în magazin. Cele noi, din acril sau fibră arată foarte bine, dar nu ţin foarte mult. În plus, cele din fontă nici nu se mai fabrică în ultimii ani la noi, din păcate. Şi eu mă gândesc să o recondiţionez pe a mea, pentru că i s-a dus tot luciul”, este de părere şi Marcel Iancu, un alt arădean inventiv.
Curăţenia schimbă aspectul
Sezonul renovărilor de apartamente a început cu stângul, mulţi dintre cei care şi-ar fi dorit modernizări fiind nevoiţi să le amâne. Până când trece furtuna crizei, oamenii cu idei apelează la soluţii practice. În ceea ce priveşte gresia sau faianţa, proprietarii apartamentelor