Chiar daca nu ne sta in putere sa controlam economia si criza mondiala, ne putem bucura de viata si putem fi fericiti, sustin oamenii de stiinta care participa la conferinta pe tema fericirii de pe 14-15 mai, de la Sidney.
La eveniment participa peste 2.000 de experti din domeniul psihologiei, filosofiei si teologiei, care vor discuta despre ultimele noutati privind fericirea. Vor fi organizate ateliere pe teme cum ar fi "Arhitectura unei fericiri durabile" si "Cum sa contruiesti relatii pozitive".
Organizatorii anunta cu regret ca liderul spiritual al Tibetului, Dalai Lama, nu poate participa la conferinta. Prezenta acestuia in 2007 a adus notorietate conferintei, se arata pe site-ul oficial al evenimentului.
Interesul pentru cautarea fericirii, ca scop ultim al vietii, a crescut in ultima perioada, dovada fiind studiile realizate pe aceasta tema, care de multe ori sugereaza ca exista lucruri pe care le poti face pentru a fi fericit. Cei care sunt optimisti si au relatii stabile tind sa fie mai fericiti.
"Multi oameni vor sa fie mai fericiti. Vor sa stie ce pot face si vor sa invete tehnici certificate pentru a fi mai fericiti", spune Sonja Lyubomirsky, profesor de psihologie la Universitatea din California, care va conduce lucrarile la atelierul despre fericire durabila, potrivit CNN.
Ea sustine ca factorii genetici si de mediu joaca un rol important in atingerea fericirii, insa oamenii pot sa aplice anumite tehnici pentru a-si imbunatati starea de spirit.
In conditiile in care criza economica duce la nefericire la nivel mondial, astfel de tehnici sunt esentiale.
Se pare insa ca fericirea costa destul de mult: participarea la conferinta costa aproximativ 680 de dolari, si asta fara sa ai acces la ateliere. Anul acesta conferinta a atras mai putini participanti decat anul trecut: 2.1