Unii analişti susţin că preţurile o iau în sus, alţii spun că nu s-a atins limita minimă.
Preţurile apartamentelor vechi din Capitală încing dispute între brokerii imobiliari. În timp ce reprezentanţii Colliers International spun că locuinţele se vând cu aceleaşi preţuri ca luna trecută sau chiar mai mari, în unele zone, ceilalţi jucători din piaţă consideră că nivelul minim nu a fost încă atins. Ei spun însă că numărul tranzacţiilor a crescut uşor faţă de lunile trecute, dar este încă foarte redus spre deosebire de aceeaşi perioadă din 2008.
Colliers remarcă scumpiri în sectoarele 1, 2 şi 3
Specialiştii de la Colliers susţin că, după ce preţurile au înregistrat în martie cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani, în aprilie chiar au crescut în anumite zone. „Sectoarele Capitalei s-au comportat diferit în aprilie, cu oscilaţii între -1% şi +7%. Sectorul 1 a înregistrat cea mai mare creştere, ajungând până la 1.582 de euro/mp”, apreciază analiştii Colliers. Potrivit acestora, sectoarele 2 şi 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preţurilor cu 3%. În acelaşi timp, preţurile apartamentelor situate în sectoarele 4 şi 6 s-au depreciat uşor, cu câte 1%.
În aceste condiţii, cei de la Colliers sunt de părere că piaţa începe să se stabilizeze. „Creşterea resimţită de câteva dintre zonele Bucureştiului poate indica depăşirea unui punct de minim, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta ca în lunile următoare să vedem o tendinţă de stabilizare a preţurilor”, susţin sursele citate. Valorile calculate au la bază şi date puse la dispoziţie de către Anunţuri Particulari.
Unii cer mulţi bani, dar acceptă cât li se dă
Reprezentanţii altor mari a genţii imobiliare spun că situaţia din prezent este foarte volatilă, iar preţurile sunt negociabile până în ultimul moment. „Noi petrecem mult timp pe teren, cu vânzătorul