* grila la clasa a VII-a a fost mai grea decât cea de la clasa a VIII-a * prezenţa a fost de peste 96%
Teza cu subiect unic la matematică a fost susţinută, ieri, de cei 6.471 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a. La clasa a VII-a au fost înscrişi 3.282 de elevi şi s-au prezentat 3.163, iar la clasa a VIII-a s-au înscris 3.189 de elevi şi s-au prezentat 3.084. La ambele teze, pentru nota cinci, elevii ar fi trebuit să rezolve şi ceva din subiectul al doilea, pentru că la unele subpuncte de la subiectul I puteau greşi uşor, consideră inspectorul Nicolae Cătălin Stănică.
Bogdan N., clasa a VII-a, Şcoala "Ion Creangă" a apreciat că teza a fost uşoară, important era să fi lucrat mult. Colegul său de clasă, Teodor D., a spus că ceva mai greu i s-a părut subiectul II, 1 b, la care a trebuit să se gândească cinci minute. Altei eleve de clasa a VII-a, Sandra G., teza i s-a părut destul de dificilă.
A avut dificultăţi la găsirea unui factor comun, dar şi la problema de geometrie.
La clasa a VIII-a, elevii de la "Ion Creangă" au spus toţi că a fost greu, cea mai dificilă părându-li-se problema de geometrie. Elevul Cosmin M. a scris formulele, a făcut desenul, dar nu a reuşit să ducă la capăt nicio cerinţă la geometrie. Eleva Nicoleta F. a recunoscut că s-a încurcat la sistem. Ştefan N. şi Ionuţ M., elevi în clasa a VII-a, la Şcoala "Ion Băncilă", au spus că teza a fost uşoară, dificultăţi au avut la geometrie. De aceeaşi părere au fost şi Argentina C., elevă în clasa a VIII-a, şi Andrei C., elev în clasa a VII-a, la Şcoala "Ion Băncilă".
Inspectorul de matematică a spus că orice alev ar fi trebuit să se descurce pentru nota cinci, mai ales că la cele cinci simulări date pentru fiecare nivel, subiectele au fost asemănătoare cu cele date la teza de ieri. "Nu a fost nimic din afara programei, însă la unele puncte de la subiectul I, 2