Printul Carol se casatoreste cu Zizi Lambrino
Ca si cum n-ar fi fost destule problemele cu care se confrunta guvernul Marghiloman, are grija principele Carol sa-i mai adauge una. La 27 august 1918 el paraseste Regimentul 8 vanatori, unitatea militara pe care o comanda onorific si care se gasea la Targu Neamt. O paraseste deghizat in uniforma de ofiter rus. O paraseste si pleaca in Rusia, la Odesa. Nu singur.
Printul Carol, la Bucuresti, cunoscuse familia avocatului Filitti. Si o frecventa des. Intre el si dra Filitti se infiripa inceputurile unei iubiri. Confidentii acestei iubiri sunt tanarul Lambrino si sora acestuia, Zizi. Avocatul Filitti isi da seama de ceea ce urmeaza sa se intample, isi ia familia si pleaca la Paris, prin Rusia. Porneste din Iasi, unde se refugiase dupa dezastrul din 1916. Familia Lambrino ramane. Si ceea ce incepuse cu dra Filitti se continua cu dra Zizi Lambrino (principele nu pierdea timpul). Lambrino era o familie greco-levantina. In sec. 18, Constantin Lambrino ajunge paharnic in timpul domniei lui Dimitrie Cantemir, iar Mihalache Lambrino mare ban sub Constantin Brancoveanu, cu a carui fiica, Domnita Balasa, s-a si casatorit.
O adevarata pasiune se naste intre Carol si Zizi, pe care Zizi stie sa n-o consume oricum. Doar prin casatorie, il conditioneaza ea pe Carol. Si printul primeste provocarea. Cu un prieten al lor, Serdici, de la care iau o masina, tinerii indragostiti pleaca din Iasi, Carol, cu o sapca veche cu cozoroc trasa pe ochii, dandu-se drept soferul lui Serdici. La trecerea prin cordonul militar pe care austriecii il formasera la frontiera, un maior il recunoaste pe print, pe care il mai vazuse la Brasov. Carol ii spune cu sinceritate ca vrea sa se duca la Odesa, unde avea de gand sa se insoare cu tanara de langa el. Ofiterul austriac „a fost, fireste, foarte bucuros sa poata inlesni Printului mostenitor a