Dacă în general, oamenii călătoresc pentru a vedea locuri şi a se distra, de ceva timp încoace a apărut un nou tip de turism: cel dentar. Aceşti turişti caută să scape de durerea de dinţi pe bani mai puţini şi în condiţii mai bune decât în ţara natală. Pentru asta, sunt în stare să bată mii de kilometri.
Turismul dentar a fost declanşat de preţurile enorme la manoperă, percepute de medicii dentişti. Dacă o plombă îşi permite mai oricine, când vine vorba de proteze sau de operaţii mai complicate, chiar şi nemţii înghit în sec. Tocmai de aceea, la nivel european se constată o migraţie continuă a pacienţilor către cabinete din alte ţări, mai ieftine şi poate chiar mai bine dotate. „De turism dentar cred că putem vorbi în întreaga Europă. Sunt pacienţi din Germania care îşi fac dinţi în Spania, pacienţi din Spania care îşi fac dinţi în Italia, turişti din Italia care îşi fac dinţi în Germania. Asta se întâmplă pentru că există condiţii mai bune în unele cabinete din Ungaria, Bulgaria, sau România, au dotări mai performante şi preţuri mai convenabile decât la ei acasă”, ne-a declarat dr. Marius Dediu, preşedintele Asociaţiei Medicilor Dentişti (AMD) din Braşov.
În România, turismul dentar a fost promovat de euronavetiştii care îşi rezolvau dantura atunci când se întorceau acasă, în concediu. Ei nu ar fi avut bani să meargă la dentist în Spania sau Italia, plus că, oricum, în luna august, se întorceau în vacanţă, acasă. Dacă în general, oamenii călătoresc pentru a vedea locuri şi a se distra, de ceva timp încoace a apărut un nou tip de turism: cel dentar. Aceşti turişti caută să scape de durerea de dinţi pe bani mai puţini şi în condiţii mai bune decât în ţara natală. Pentru asta, sunt în stare să bată mii de kilometri.
Turismul dentar a fost declanşat de preţurile enorme la manoperă, percepute de medicii dentişti. Dacă o plombă îşi permite mai oricine,