Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu foarte rapid si usor, cu iaurt, menta, castravete, frunze de papadie si cateva feliute de kaizer.
Supa de iaurt
Salata de frunze de papadie
Comenteaza retetele lui Serban Slavescu sau cere-i sfaturi bucatarului pe forumul HotNews.ro dedicat problemelor culinare.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Supa rece de iaurt
(15 minute)
1 castravete verde potrivit150g iaurt1 crenguta de menta10 fire chives1/2 lingurita sumac Se curata castravetele de coaja si seminte, apoi se rade pe razatoare mare. Se amesteca in iaurt castravetele ras, firele de chives rupte si frunzele de menta tocate fin. In compozitia obtinuta se pun 1/2 lingurita de sumac, sare si piper alb.
Se poate servi cu cuburi de gheata.
Salata de frunze de papadie
(25 de minute)
100 gr branza de capra40 gr frunze de papadie50 gr kaizer Dressing
1 ligurita de boabe mustar2 lingurite de otet aromat alb1 fir de usturoi verde (tocat)2 linguri de ulei de masline1 lingurita zeama de lamaie1/2 lingurita coaja rasa de lamaiesare si piper Se taie branza de capra cubulete si kaizerul felii de circa 3-4 mm grosime. Se rumeneste kaizerul intr-o tigaie de teflon.
Frunzele de papadie se rup si se pun intr-un vas, amestecandu-le cu sare, piper si putin dressing. Apoi se lasa la rece 5 minute.
Pentru dressing se amesteca toate ingredientele intr-un vas.
Se aseaza pe farfurie frunzele de papadie, apoi branza de capra si kaizerul. La final se pune dressing-ul. Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu foarte rapid si usor, cu iaurt, menta, castravete, frunze de papadie si