Odată cu venirea căldurii, s-a deschis şi “sezonul” grătarului în aer liber. Pentru ca totul să iasă perfect, bucătarul Horia Vîrlan vă spune care sunt etapele de urmat pentru un grătar ne nota 10. “Cel mai bine e să pregătiţi totul de acasă: porţionaţi legumele şi fripturile, apoi tăvăliţi-le în condimente”, este primul sfat al bucătarului care comentează prestaţiile vedetelor de la “Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV Odată cu venirea căldurii, s-a deschis şi “sezonul” grătarului în aer liber. Pentru ca totul să iasă perfect, bucătarul Horia Vîrlan vă spune care sunt etapele de urmat pentru un grătar ne nota 10. “Cel mai bine e să pregătiţi totul de acasă: porţionaţi legumele şi fripturile, apoi tăvăliţi-le în condimente”, este primul sfat al bucătarului care comentează prestaţiile vedetelor de la “Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV
Odată cu venirea căldurii, s-a deschis şi “sezonul” grătarului în aer liber. Pentru ca totul să iasă perfect, bucătarul Horia Vîrlan vă spune care sunt etapele de urmat pentru un grătar ne nota 10. “Cel mai bine e să pregătiţi totul de acasă: porţionaţi legumele şi fripturile, apoi tăvăliţi-le în condimente”, este primul sfat al bucătarului care comentează prestaţiile vedetelor de la “Cireaşa de pe tort”, de la Prima TV.
În ce ordine gătim?
Prima oară se prăjesc produsele care se fac mai greu, apoi cele care sunt gata în timp scurt: carnea de porc şi berbec, apoi puiul, micii, legumele, iar, la sfârşit, peştele.
Ce mai putem pune pe grătar?
Putem să mai frigem şi semipreparate din carne sau legume, dar şi creveţi ori langustine.
Ce condimente ne trebuie?
Pentru carne de porc: măghiran, cimbru, salvie, piper, boia iute, ghimbir.
Pentru carnea de berbec sau de oaie: rozmarin, mentă, cimbru, piper.
Pentru vită:cimbru, piper, ghimbir, mărar.
Pentru peşte: rozmarin, busuioc, usturoi