Trei ţări din zona Golfului Persic au cele mai valoroase monede din lume, cu o valoare de 2, sau peste 2 euro per unitate. Cea mai valoroasă este dinarul kuweitian, care poate fi cumpărat pentru 2 euro şi jumătate. Dintre aceste monede, doar lira sterlină este supusă fluctuaţiilor pieţei, celelalte având un călduros curs fix care le menţine valoarea. Fără să fie o ţară cu economie puternică, din Letonia provine bancnota în circulaţie cu cea mai mare valoare.Ca şi
Trei ţări din zona Golfului Persic au cele mai valoroase monede din lume, cu o valoare de 2, sau peste 2 euro per unitate. Cea mai valoroasă este dinarul kuweitian, care poate fi cumpărat pentru 2 euro şi jumătate. Dintre aceste monede, doar lira sterlină este supusă fluctuaţiilor pieţei, celelalte având un călduros curs fix care le menţine valoarea. Fără să fie o ţară cu economie puternică, din Letonia provine bancnota în circulaţie cu cea mai mare valoare.
Ca şi în cazul monedelor cu cea mai slabă valoare, o monedă valoroasă nu este automat valută forte. După definiţie, o monedă este valoroasă dacă contravaloarea ei într-o monedă forte are multe unităţi. De exemplu, cea mai valoroasă monedă este dinarul kuweitian, care are din 1975 un curs fix cu un coş de monede pe care Banca centrală a Kuweitului nu îl face public. Asta nu înseamnă că dinarul kuweitina este o monedă forte, doar pentru că are o valoare atât de mare.
Având în vedere valoarea sa, autoritatea monetară din emirat a emis bancnote şi pentru subdiviziunile de 0,25 şi 0,50 dinari. Cea mai mare bancnotă este cea de 20 de dinari. Ca o particularitate, subdiviziunea sa, filul, nu este o sutime, ci o miime. Astfel, un dinar este împărţit în 1.000 de fili.
Pentru un necunoscător obişnuit cu sistemul cenţilor, moneda de 100 de fili ar putea să pară o farsă.
În tabelul prezentat mai jos, am luat c