Tot mai mulţi doljeni ajung la medicii veterinari din Craiova cu animalele alergice la muşcăturile de purici şi căpuşe. Medicii recomandă ca la primele semne, de mâncărimi, proprietarii să-şi ducă pisicile şi câinii la un specialist.
În fiecare săptămână, la dr. Doru Safta, singurul medic veterinar din Craiova care deţine o clinică de profil, sunt tratate peste 20 de animale alergice nu doar la purici sau căpuşe, dar şi la praf sau iarbă. Medicul Safta ne-a informat că primăvara este anotimpul reacţiilor alergice, şi sfătuieşte toţi oltenii care au în casă necuvântătoare care se scarpină în mod îngrijorător, se le ducă la doctor pentru analize.
Şampoane şi soluţii împotriva paraziţilor
Angajatele de la pet-shop-urile din oraş ne-au spus că în ultima perioadă se vând foarte bine sprayurile de deparazitare. “Oamenii cumpără tot mai multe şampoane sau soluţii care se aplică pe blana animalelor, ca să scape de purici, sau pentru periajul mochetei, a covoarelor, care pot reduce infestarea spaţiului”, ne-a spus Loredana Grabnic, vânzătoare.
Virginia Prodan, 29 de ani, este neliniştită pentru că, de câteva zile, pisica sa este agitată. “Noduleţ (numele pisicii – n.r.) îşi freacă blăniţa de tot felul de obiecte colţuroase, sau cu ghiarele, de parcă ar nelinişti-o ceva. Am căutat-o o dată şi i-am găsit nişte purici. Într-adevăr, aspir covoarele o dată pe săptămână, deşi m-a sfătuit o vecină să le curăţ de vreo două – trei ori”, ne-a spus Virginia. Când tânăra a ajuns la medic pentru consultaţie, a aflat de fapt că pisica suferise o alergie. După patru zile de tratament, pe care l-a terminat în această dimineaţă, Noduleţ se simte bine şi este plin de viaţă.
Citiţi în Adevărul de Seară de duminică, din Craiova, la ce afecţiuni se poate ajunge de la prea mulţi purici în blana pisicilor. Cât de des vă duceţi dumneavoastră animalele la m