Craiovenii e bine să fie atenţi unde îşi ţin portofelul. Şuţii se îmbracă elegant, pentru a nu atrage atenţia şi acţionează mai ales în locurile aglomerate: mijloace de transport în comun, magazine, evenimente artistice. „De la începutul anului, au fost înregistrate în Craiova 21 de furturi din buzunare. Un lucru bun este că numărul acestora a scăzut cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Oamenii trebuie să ştie că hoţii acţionează în locurile aglomerate: mijloace de transport în comun, magazine, evenimente culturale sau artistice. Se îmbracă de obicei curat, chiar elegant, pentru a nu atrage atenţia şi pentru a poza în cetăţeni onorabili“, ne-a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.
Sfaturi de la poliţişti
Acesta are şi sfaturi pentru olteni: „Niciodată să nu ţineţi poşeta în lateral sau la spate, când sunteţi în zone aglomerate. Nu număraţi bani în public, iar dacă surprindeţi pe cineva că vă umblă la buzunar , apucaţi-l strâns de mână, nu îi daţi drumul şi strigaţi cât puteţi de tare „Hoţul!“. Ca să nu atragă atenţia, hoţii au un vocabular aparte . „Coaje“ înseamnă portofel, iar „căldură“ - buzunarul din interiorul hainei. De cele mai multe ori acţionează în grupuri de câte trei, patru , fiecare dintre ei având un rol bine stabilit.
Riscurile neatenţiei
Craiovenii recunosc că nu întotdeauna sunt atenţi. „Nu de fiecare dată când sunt într-un loc aglomerat sunt atent la portofel. Nu mi s-a întîmplat până acum să rămân fără el, dar niciodată nu se ştie. Dacă eşti un pic atent, îi recunoşti în mijloacele de transport, după modul cum îşi reperează victimele” , ne-a declarat Cristi Iacov.
Pe lângă bani, aceştia riscă să rămână şi fără acte. „Am desfăşurat mai multe acţiuni pentru a-i prinde în flagrant pe hoţii de buzunare. De mul