Braşoveanul participă, gratuit, la toate acţiunile de căutare şi recuperare de cadavre, ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. Era doar un copil când la televizor se transmitea un documentar cu şi despre lumea subacavatică. Emisiunea se numea „Din tainele adâncurilor” şi băieţaşul de atunci visa în fiecare zi să ajungă şi el să vadă cu ochii lui acea lume. „Nu pierdeam nici un episod. Eram de-a dreptul fascinat. Atunci am prins drag de meseria de scafandru” , îşi începe Gheorghe Bader povestea, cu nostalgie în glas.
Scufundări ilegale
După ani buni, timp în care s-a ocupat de orice altceva, Gheorghe Bader a reuşit să îşi cumpere primul echipament de scafandru. „În 1996 am avut primul contact cu scufundările. Un timp, am practicat ilegal scufundările. Era riscant, dar când pasiunea este aşa de mare, nu mai ţii cont de nimic” , îşi aminteşte el. Abia în urmă cu 9 ani a reuşit să se înscrie la cursuri de specialitate. A mers la Constanţa pentru asta, unde a obţinut acreditări şi brevete din partea Asociaţiei Internaţionale a Instructorilor de Scufundări din Statele Unite ale Americii. Astfel a devenit, în anul 2000, scafandru tehnic şi de recuperare.
Protocol cu ISU
De câţiva ani, braşoveanul Bader Gheorghe colaborează cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. „M-am întors şi din concediu pentru că s-a înnecat un tânăr şi familia era disperată că nu i se gasea corpul. Am venit din Grecia ca să îi ajut pe acei oameni. Nu iau nici un ban pentru asta, nici de la rudele celor decedaţi şi nici de la pompieri. Eu doar îi ajut” , susţine Gheorghe Bader.
După ce a reuşit să îşi obtină toate actele legale pentru a practica meseria de scafandru, braşoveanul a obţinut şi o brevetare pentru NITROX. „Acesta este aer îmbunătăţit. Este un amestec de aer terestru, cu un procent mai mare