Dan Voiculescu, care în anul 1973 a fost recrutat de Direcţia a III-a a Securităţii sub numele de cod Felix, a reacţionat pe blogul care îi poartă numele la dezvăluirile ziarului „Adevărul“. Prin intermediul unei scrisori, semnată simplu, Dan, senatorul a ţinut să-şi precizeze poziţia: „Este un adevăr banal, cunoscut de toţi cei care aveau rude în străinătate: în regimul comunist trebuia să dai o declaraţie că nu ai ştiut nimic despre plecarea rudelor şi, ulterior, trebuia să-ţi dovedeşti buna-credinţă specificând că te-ai străduit să afli circumstanţele plecării. Erau formalităţi obligatorii în acele vremuri“.
Privitor la acuzaţiile de turnătorie şi de trădare a familiei pe care i le aduce verişoara sa Paraschiva Silaghi, Dan Voiculescu susţine că acestea au la bază un interes material.
Dan Voiculescu spune că soţii Silaghi au încercat, în urmă cu un an şi jumătate, să împrumute de la el o anumită sumă de bani. „În final, au obţinut împrumutul de la tatăl meu şi au refuzat să-l returneze“, se mai arată în scrisoarea postată pe blogul amintit.
Acuzaţiile verişoarei
Paraschiva Silaghi, verişoara primară a lui Dan Voiculescu, îl acuză pe acesta că a turnat-o la Securitate.
Potrivit documentelor de la CNSAS, Dan Voiculescu recunoaşte că „în perioada 1973 – 1976, împreună cu tov. col. Gligor Octavian de la Direcţia Paşapoarte, am depistat cadrul care a contribuit la fuga familiei Silaghi.
Menţionez că în această acţiune am activat atât în ţară, cât şi în repetate rânduri în Republica Federală a Germaniei (RFG). Faţă de cele de mai sus îmi exprim convingerea că analiza făcută a fost deosebit de utilă, ea având rolul de a clarifica poziţia mea faţă de interesele statului român“.