Staţiunile balneoclimaterice cele mai solicitate de către turişti sunt Băile Felix, Ocna Sibiului, Sovata şi Geoagiu Băi. După un an de muncă, un sejur de relaxare şi de tratament într-o staţiune balneoclimaterică este una dintre cele mai bune metode pentru „încărcatul bateriilor“. MAI CITIŢI ŞI:
Înghesuială la Târgul de turism
Hotelierii întârziaţi riscă sancţiuni
Haide un weekend la cabane în Bihor!
Turismul, o afacere pentru cunoscători
Oferte de concediu la jumătate de preţ
Bucureştiul, codaş la turism în Europa
Se apropie perioada concediilor. Dacă vă simţiţi foarte obosit şi vreţi să vă relaxaţi, puteţi alege pentru vacanţă una dintre staţiunile balneoclimaterice din România.
„În acest an, rezervările de vacanţe pentru relaxare şi tratament au crescut cu circa 12% faţă de anul anterior, ca urmare a programelor de reduceri şi a faptului că foarte mulţi tineri şi manageri, în special, au înţeles faptul că nu pot munci la nesfârşit şi că le trebuie, neapărat, cel puţin o săptămână de baie, masaje şi terapii“, a declarat Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).
Peste 60% din bilete, prin casa de pensii
Aproximativ 60% din biletele pentru tratament în staţiunile balneare sunt derulate prin Casa Naţională de Pensii. „În urma investiţiilor realizate şi care se vor mai face, vrem să atragem şi tinerii la odihnă şi tratament, pentru că nu trebuie să aşteptăm bătrâneţea, pensia, ca să mergem într-o staţiune balneoclimaterică“, a punctat Rădulescu.
Reprezentantul OPTBR şi-a exprimat dorinţa de a putea coopta în programele de turism şi casele de asigurare medicală, precum şi casele de pensii private, pentru a putea distribui şi aceste instituţii bilete în staţiunile de tratament.
În staţ